Visie

Voor Clear Future zijn bewegen, buitenlucht en natuur, dieren en kwetsbaarheid noodzakelijke ingrediënten voor succesvolle ontwikkeling.

Bewegen zet het hart aan het werk, waardoor bloed rondgepompt wordt. Hierdoor wordt het hele lichaam (inclusief de hersenen) van verse zuurstof voorzien.  Dit stimuleert het gebied van de hersenen waar het ‘initiatief nemen’ wordt gestimuleerd.

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’
(Romeinse dichter Juvenalis)


De natuur heeft zijn eigen (natuurlijke) tempo. Door buiten te zijn, neem je niet alleen de natuurlijke lucht, maar ook dit tempo mee. 
Buitenlucht en natuur dus voor een gezond tempo.

‘In het bos is geen WIFI, maar wel echte verbinding’
(bron onbekend)


Dieren
en natuurlijke processen kunnen schitterende spiegels en metaforen zijn om de ontwikkeling te bevorderen. Clear Future zal deze oneindige bronnen van kennis en ervaring inzetten.


Tenslotte beseft Clear Future zich dat in de kwetsbaarheid van de mensen uiteindelijk de grootste kracht naar voren komt.

‘De bereidheid om kwetsbaar te zijn is de poort naar je diepste kracht, en juist het bouwen van pantsers en het verhullen van je onzekerheid brengen je onmacht zo duidelijk aan het licht.’
(Erik van Zuydam)

Ontwikkelen van Vertrouwen, Verbinding & Verdieping