’12 augustus Beestenboel in Utrecht’ (GDD)

Uit het dagboek van een herdershond (kuising)

Wat ik vandaag toch allemaal heb meegemaakt.. Ik mocht deze avond mee, met mijn baasje, naar het Utrechtse park Lepelenburg voor zijn pitch. Hij wil zakelijke klanten meer in contact met dieren en natuur brengen door middel van coaching. En ik mag daar zo nu en dan ook wat in betekenen.

Adriaan_Sioux
Mijn baasje en ik

Mijn baasje zegt altijd dat mijn komst (ongeveer 7 ja
ar geleden) een grote verandering heeft gegeven in zijn leven. En ja, ik zie ook zijn liefde voor dieren… We gaan soms ook wel eens met mensen en schapen op pad en dan laat Adriaan ook veel zien aan de mensen door te spiegelen, door te vragen en dan komt hij vaak wel tot de kern, rondom drijfveren, samenwerking en leiderschap…

Maar goed ik dwaal af… hij worstelt dus met het probleem om aan tafel te komen bij zijn (potentiele) zakelijke klanten en omdat hij nogal van creativiteit houdt en best wel durf heeft, heeft hij zich ingeschreven om te ‘pitchen’ bij Gave Dingen Doen

Na de BBQ hebben we een voorstelrondje gedaan: alle mensen moesten met geeltjes aangeven welk dier zij dachten dat de ander was… en dat gaf ontzettend veel energie… Ook bij mij werden er geeltjes geplakt… Sommigen vonden mij een hond en anderen een kat (nou ja zeg…). Vervolgens stelden we ons aan elkaar voor aan de hand van de geplakte geeltjes.

Na het eten was het dan tijd voor de pitch… Ik zag het wel hoor, mijn baasje had het wel een beetje lastig om zijn verhaal duidelijk te vertellen. Hij begon leuk direct met de vraag, maar daarna werd het soms een beetje vaag, terwijl ik weet dat zijn passie groot is. Best wel jammer. Hij kreeg dan ook veel vragen (sommige best confronterend en sommige heel inspirerend). Een belangrijke vraag vond ik wel of hij ervaringen kon vertellen en ja dat kon hij! (hoewel die ook niet helemaal lekker naar voren kwamen).

Daarna gingen de mensen die er waren uiteen in groepjes met 3 opdrachten: Bedenk samen een dier, bedenk 3 belangrijke eigenschappen en geef vanuit die eigenschappen advies aan Adriaan.

Nou zo kwamen er buizerds, bijen, ijsberen en kamelen naar voren, met belangrijke adviezen als vooral doorgaan, zorg voor focus, wees scherp, werk samen, denk aan positivisme, laat je klanten naar je toekomen, neem jouw hond (mij dus) mee naar bezoeken, duik gewoon het koude water in, verleid de klant en nog veel meer….

Ik merk dat mijn baasje heel actief aan het werk is. Ook is hij duidelijk in zijn communicatie, naar mij toe ook. En dat vind ik eigenlijk wel fijn, want ik heb duidelijkheid nodig en vind het fijn om te weten waar we naar toegaan… En ook wel leuk nog om te vertellen: op 12 september geeft hij een proeverij honden- en paardencoaching (ik mag die dag alleen toekijken), en dan komen er ook 2 mensen die hebben meegedacht vandaag. Nou ja, dat is denk ik wel zo’n beetje wat ik jullie kan vertellen….

Met hartelijke hondengroet,
Sioux

Ontwikkelen van Vertrouwen, Verbinding & Verdieping